Kun helmestä tuli osa polveilevaa sukutarinaa


 

LUCINDA RILEY
 Helmen sisar


Bazar, 2019, 732 s

Tähtikuvion seitsemän sisarta heräävät eloon.



Lucinda Riley on Irlannista kotoisin oleva , todella menestynyt kirjailija, jonka teoksia on käännetty yli 30 kielelle. Aikaisemmin häneltä on suomennettu kirjat  Keskiyön ruusu, Enkelipuu ja Perhosten huone. 

Helmen sisar on osa Rileyn kirjoittamaa huikeaa sarjaa adoptoiduista Dápliesin seitsemästä sisaruksesta, jotka ovat saaneet nimensä tähtikuvion mukaan. Tähtikuvioon liittyy monenlaisia legendoja, jotka värittävät sisarusten elämää. Kun perheen isä, Papa Salt, kuolee, tyttäret saavat omat kirjeensä ja lähtevät etsimään juuriaan. Näistä upeista matkoista ja tarinoista kirjat sitten kertovat: Maia, Alcyone, Asterope, Celaeno (Helmen sisar), Tiggy, Electra, Merope(puuttuu).

Tarinat polveilevat sukupolvesta ja maasta toiseen ja kaduttaa näin jälkikäteen, etten tehnyt sukukarttaa lukiessani helmen tarinaa. Siitä olisi ollut apua tapahtumia pohtiessani. Päähenkilöt ovat mielenkiintoisia eikä koskaan tiedä, mihin juoni vie ja kenen kanssa. Kerronta on jouhevaa ja mukaansa tempaavaa ja lukuisista sivuista huolimatta yhtäkään niistä en olisi jättänyt lukematta. On uskomatonta, miten taitavasti kirjailija on kyennyt sitomaan henkilöiden tarinat ja kohtalot yhteen. Kaiken aikaa odottaa ja rakentaa uutta kuvaa sisaruksista ja koko perheestä ja miettii, mistä löytyy seitsemäs sisar.. ja onneksi vastausta ei tule. Kirjan lopussa kerrotaan hieman seuraavasta sisaresta ja johdatetaan näin matkaa seuraavaan kirjaan, jota ei sitten malta olla etsimättä.

Kirjasta löytyy monenlaista teemaa itsensä etsimisestä lukivaikeuksien voittamiseen ja kulttuurierojen hämmennykseen, rakkauteen. Kaiken pohjalla on toivo, valo, löytäminen, positiivinen vire. Ja juuri siksi tämä kirja tekee hyvää. Tämä kirja rakentaa eikä revi. 

Tämä kirja on sarjassamme niitä, joissa taas "hyvä kiertää eteenpäin". Läheinen ystäväni ja kirjallisuuden superharrastaja antoi minulle tämän kirjan, kun oli vahingossa ostanut niitä kaksi. Kirjan kannet ovat usein luotaansa työntäviä kuvitukseltaan, mutta tämän kirjan etukansi oli niin kaunis, että keskeytin lukuprosessissa olleen kirjani ja sukelsin välittömästi Helmen sisaren maailmaan. Olipa vaikea kääntää viimeinen sivu..

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suomalaisilla arki sujuu, vaikka elämä lyö reisille

Jatko-osa Olli Jalosen Taivaanpallolle on upea kirja

Kepeää 20-lukua