Kain ja Abel kukkoilemassa keskenään?

Luvallista nautintoa pandemia-aikaan:

Jeffrey Archer

Kane ja Abel


Sitruuna Kustannus Oy: 2014, 553 sivua




Brittiläisestä Weston-Super-Maren paronista, Jeffrey Archerista on moneksi: paitsi että hän on kirjailija, meklari ja taidekeräilijä, hän on myös entisenä parlamentin jäsenenä poliitikko.

Archer on julkaissut sekä romaaneja, novelleja, näytelmiä että lastenkirjallisuutta ja televisiosarjoja. Hänen kirjojaan on julkaistu 97 maassa noin 40 kielellä - useita myös suomeksi.

Kane ja Abel on kertomus kahden miehen elämänvaiheista, joista lukiessani koko ajan kiinnostuneena odotin, missä kohden miesten elämät tulevat risteämään. Erilaiset elämän lähtökohdat jo syntymässä tekevät kirjan juonesta ennalta arvaamattoman. 

Teemaksi nousevat kunnianhimo ja kosto. Naisena oli virkistävää välillä heittäytyä miesten kasvukipuihin ja miehistymisen riitteihin. Raiskaus kirjan alkupuolella oli ahdistava, mutta ymmärrettävä vihan maaperänä. Lukuisat naiset ovat, ikävä kyllä, kokeneet ja kokevat järkyttävän häpäisyn sodan ja levottomuuksien keskellä. Ja se saa syyttömien miesten veren kuohumaan.

Kirjan kostonkierre ja päähenkilöiden  jääräpäisyys pistävät miettimään, miten turhaa elämän hukkaamista kosto oikeastaan on, koski se sitten esimiestä, puolisoa, ystävää, lasta, virkamiehiä.. oma elämä on jäähyllä petosten ja juonittelun pyörteissä.

Kane ja Abel on värikäs ja mielenkiintoinen sukutarina, jossa solmitaan ja rikotaan avioliittoja, menestytään ja tuhoudutaan liike-elämässä, eletään sota-aikaa. Kannattaa lukea kaikki 553 sivua :) 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jatko-osa Olli Jalosen Taivaanpallolle on upea kirja

Suomalaisilla arki sujuu, vaikka elämä lyö reisille

Ukrainan sodassa voi havaita värivallankumousten jälkinäytösten piirteitä