Lataa viaton video ja huomaat, ettei se ollutkaan viaton


 

Lotta-Liisa Joelsson:
Nail.polish.avi


Karisto/Kustannusosakeyhtiö Otava, 2020
173 sivua






Tämä pieni, mutta tehokkaasti vaikuttava teos on perua kirjaston Pride-viikon tapahtumasta, jossa harjoitettiin kirjavinkkausta. Virkailijat esittelivät teoksia, joissa lähinnä  päähenkilöinä oli homoseksuaaleja. Esittelyssä oli paikalla sekä aikuisille että lapsille suunnattuja teoksia. 

Joelsson on turkulainen kauhukirjailija, tuntematon minulle. Hän osasi sitoa pienen teoksensa näppärästi nykyaikaan, jossa ihmiset ovat riippuvaisia kännyköistä ja tietokoneista. Pahin mahdollinen painajainen on, että jompikumpi kaatuu tai lakkaa toimimasta. Kirjassa ladataan viaton, typeräkin video, joka lähtee sitten elämään omaa elämäänsä netissä ja ihmisten elämässä. Todellisuus ja kuvitelmat sekoittuvat ja pariskunnan, Patrikin ja Johanin, elämään tulee outoa synkkyyttä sitä mukaa kuin videokopiot lisääntyvät.

Kirjailija pitää tapahtumat vähissä, mutta saa kudottua mukavaa jännitystä siihen, mistä lopulta on kysymys ja miten koko homma päättyy. Parisuhde joutuu koetukselle remontoitavassa talossa ja ankeassa ympäristössä. Juoni etenee kivasti ja henkilöt ovat uskottavia. Teksti soljuu kepeästi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jatko-osa Olli Jalosen Taivaanpallolle on upea kirja

Suomalaisilla arki sujuu, vaikka elämä lyö reisille

Ukrainan sodassa voi havaita värivallankumousten jälkinäytösten piirteitä