Arkisatuja aikuisille


Katja Lahti
Ina Westman

Arkisatuja
aikuisille



S&S 2019, 215 sivua


Olen aina pitänyt saduista. Alunperinhän ne kirjoitettiinkin juuri aikuisille. Kun kirjastot vapautettiin vihdoinkin korona-kurimuksesta kukin kirjasto tavallaan, minulle tuli tarve lainata muun genren lisäksi myös satuja. Koska kirjastostamme sai kirjoja harmikseni vain etukäteen varaamalla, selailin netissä luetteloita ja päädyin Arkisatuihin aikuisille. Me aikuiset tarvitsemme satua nimenomaan arkeemme :) Jos olisin valinnut kirjaa paikan päällä, en olisi tarttunut tähän kirjaan sen kannen vuoksi. Se ei lainkaan kutsunut minua seikkailuun, mutta makunsa kullakin.

Yö oli ihanan lämmin ja pystyin istumaan ulkona hihattomassa kesämekossa. Tyyni ihana yö. Ei tuulta. Ei ääniä. Kupissa Sadepäivän iloa. 

Arkisadut aikuisille olivat novelleja arjesta. Ne kurkistivat perheiden aamulähtöihin kohti päiväkotia; hämmentyneen työyhteisön strategiapalaveriin; uupuneen äidin ja hoitovapaalle jääneen isän romahdukseen; kuolemaan; eroon.. koko elämän kirjoon. Välillä nauratti niin, että oli vaikeuksia olla herättämättä ympäristöä. Teksti soljui kepeänä ja armahtavana nykypäivän ihmiselle. Takakansi lupasi arjen ylistystä elämän lyhyisiin hengähdystaukoihin ja se piti mainiosti lupauksensa. Voisin hyvin kuvitella, että kun aika on kortilla ja kädessä vain hetken aikaa kuppi kuumaa, voisi hauskasti energisoida itseään näillä kirjallisilla pienillä välipaloilla :) Minä tosin hotkaisin kirjan yhtenä suupalana. Sopivan kevyt henkäys aamuyön viehättävään kesäilyolotilaan. Kaiken ei aina tarvitse olla niin vakavaa. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jatko-osa Olli Jalosen Taivaanpallolle on upea kirja

Suomalaisilla arki sujuu, vaikka elämä lyö reisille

Ukrainan sodassa voi havaita värivallankumousten jälkinäytösten piirteitä