Muumi-terapiaa kesähelteeseen



MUUMIT
Sarjakuvaklassikot
WSOY



On kuumaa ja hiostavaa. Syreenien tuoksu huumaa. Tekee mieli teetä ja Muumeja. Nämä Sarjakuvaklassikot on tarkoitettu aikuisille. Kun paneudun niihin, sitä enemmän löydän viittauksia historiallisiin tapahtumiin ja henkilöihin, aatesuuntiin, ihmissuhdesotkuihin. Niiskuneidin ja Muumipeikon suhde on yhtä vuoristorataa, kun he molemmat rakastuvat päätä pahkaa muihin. Muumimamma on taituri. Hän ottaa lungisti, vaikka pappa on hieman impulsiivinen huithapeli. Mutta mammallakin on rajansa.

Muumien elämässä pyörii ihan samat teemat kuin meillä ihmisilläkin. Törmätään vastuun ja vapauden rajoihin ja tasa-arvoasioihin, erilaisten liittojen haasteeseen, perhe-käsitteen moninaisuuteen ja sukupuolirooleihin. Haukutaan tylysti tyhmäksi ja lihavaksi, yritetään itsemurhaa, kadotetaan lapsia, metsästetään jonkun ukko ja grillataan se potien jälkeenpäin syyllisyyttä. Ja kun luki kirjan toisensa jälkeen, luonteet saivat muotonsa. Oli helppo samaistua Muumilaakson menoon ja naureskella ihmissuhdesotkuille. Mutta jotenkin niistä sotkuista päästiin aina eteenpäin.

Huikeat ilmeet ja mahtava viivan käyttö tekivät Muumien kuvista nautinnollisia. Oli erinomaisen rentouttavaa sukeltaa välillä sarjakuvien maailmaan ja muumeihin - niiden juhlavuosikin kun on ☺Lukemisen mahdollisuudet ovat moninaiset sarjakuvissa : voi lukea pelkän tekstin, voi lukea sekä kuvan että tekstin, voi nauttia kuvat kuvina kaikkine huikeine yksityiskohtineen tai tehdä sen kaiken. Yhtä kaikki. Olipas virkistävää! 

Kommentit

  1. Myönnettäkööt, että eipä ole ennen tullut mieleen Muumeja lueskella. Kaipa niistä on vaan ollut hieman epämääräinen kuva, että minkähänlaisen ihmisen luettavaksi ne on tarkoitettu. Tämä teksti kuitenkin tyystiin muutti kantani ja into onkin jo kova Muumeja lukemaan! Eli kiitos vain kovasti antoisasta suosituksesta. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Moi
Mitä ajatuksia sulla heräsi?
Sirpsi

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jatko-osa Olli Jalosen Taivaanpallolle on upea kirja

Suomalaisilla arki sujuu, vaikka elämä lyö reisille

Ukrainan sodassa voi havaita värivallankumousten jälkinäytösten piirteitä