Historiaa käsillä tehden

Kodikasta joulua ja 

näpräilyä jokaiseen päivään !

Kirja opastaa nukkekodin tavaroiden rakenteluun

 ja sopii 365 päivää vuodessa







Malmströmin Marian Nukkekoti Väinölän joulu (Tammi) luo 176 sivullaan suloista joulun tunnelmaa pelkästään jo katselemalla. Rakas ihminen antoi tämän minulle viime jouluna, kun hän tiesi, että pidän väkertämisestä. 
Tämä kirja sopii hyvin ajan ekologiseen henkeen: ihmisellä ei tarvitse olla suurta kotia luodakseen joulutunnelmaa, sillä sen voi loihtia vaikka pahvilaatikkoon ja käyttää materiaalina kaikkia vanhoja tavaroita ja aineksia. Eikä rakentelu katso ikää eikä sukupuolta. Tiedän myös pariskuntia, jotka tekevät nukkekoteja. Lastenlasten kanssa puuha saa siivet ja nuoripari saa uusia ulottuvuuksia tulevaisuuden kotinsa suunnitteluun näin:) 

Jokaiselle joulu tulee eri tavoin. Tämä kirja sai minut hyvälle joulutuulelle, kun tutkailin, miten voisi tehdä pikkuruiset Reinot, hyasintin, kynttiläjalan, uunipuuron..saatoin ihan haistaa pikkutalon piparin ja joulutortun tuoksun ja kuulla vanhanajan hepan kolinan puulattialla. Kaikkea ei tarvitse ostaa, sen voi tehdä. Tai kuvitella. Vanha kansa osasi ja osaa sen paljon paremmin kuin tämän päivän ihminen. Heillä on paljon opetettavaa :) 

Olkoon jouluna hyvä mieli. Pieni hetki ilman murehtimista. Mukavien kirjojen parissa. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jatko-osa Olli Jalosen Taivaanpallolle on upea kirja

Suomalaisilla arki sujuu, vaikka elämä lyö reisille

Ukrainan sodassa voi havaita värivallankumousten jälkinäytösten piirteitä